GÄSTSPEL PÅ SCENKONST GERLESBORG DEN 11 MARS

NUCKAN – EPILOGEN
Alkemisterna
Någonstans på vägen mellan flick- och vuxenlivet fick vi lära att det farligaste som finns är att tala om oss själva som kvinnor som inte begärts av män. Oavsett vad som hände oss i livet fick vi aldrig någonsin uttala de orden, inte ens inför oss själva, i de egna tankarna. Malin Lindroths essä Nuckan vill bryta det tystnadslöftet, tvätta skammen ur ett epitet som länge har använts för att skambelägga den ofrivilligt ensamlevande, barnlösa, påstått oliggbara kvinnan och återuppfinna henne som civilsationskritiker.

Essän, som publicerades våren 2018, har väckt debatt och starka reaktioner. I Nuckan – epilogen står författaren själv på scenen och gör en nyläsning av boken i ljuset av mottagandet. Den iscensatta läsningen i regi av Cecilia Lagerström rör sig i en formmässig gränstrakt mellan installation, spoken word och performance lecture. Den hade premiär på Atalante i Göteborg 2019.
På scenen: Malin Lindroth
Regi: Cecilia Lagerström
Musiker & komposition: Anna Gustavsson
Rörlig bild & rum: Karin Wegsjö
Texter: Malin Lindroth
Produktion: Alkemisterna
Kontakt: studioalkemisterna@gmail.com, 0708-619339 
 
Tid: 19.00 den 11 mars
Entré: 100 kr (kontant eller swish) Begränsat antal platser så förbokning på studioalkemisterna@gmail.com krävs.
Plats: Scenstudion Gerlesborg, Övre Hogslättsvägen 16
Parkering: Följ skyltar till Hogslätts Gård
 
samband med föreställningen bjuder Alkemisterna sin publik på en skrivworkshop med Malin Lindroth i samarbete med Uddevalla Stadsbibliotek, lördagen den 14 mars kl 11-16. För mer info och anmälan kontakta Alkemisterna. 
Hjälp oss att sprida informationen till vänner och bekanta i Uddevalla med omnejd

Med stöd av Västra Götalandsregionen och Regionteater Väst.