URKRAFT – En föreställning om att väcka det starka jaget

I mötet mellan dynamisk dans och kraftfull kampkonst undersöker Lovisa Baldal det kinesiska begreppet Gong FuGong Fu är ingenting du gör utan något du får genom tålmodig träning av sinnet såväl som kroppen och betyder ”skicklighet genom hårt arbete”.

Vem vill du vara? Vad vill du skapa? Var hittar du DIN drivkraft och vart vill du rikta den?

Idé och koreografi: Lovisa Baldal. Lovisa är utbildad dansare och frilansar som koreograf, dansare och pedagog. Utöver detta tränar och tävlar hon aktivt inom den kinesiska kampkonsten Kungfu i Göteborgsplacerade klubben Göteborg Shaolin. Hon är en återkommande pedagog på Balettakademien, Svenska Balettskolan och Artisten och har synts som dansare på bla Göteborgsoperan, Smålands Musik och Teater, Atalante, Tredje Våningen mm.

Musik: Per Lenner

Plats: Scenstudion Gerlesborg, Övre Hogslättsvägen 16
Tid: Torsdagen den 28 november kl 19
Inträde: 50 kr

Det är med stor glädje vi nu kan visa Lovisa Baldals föreställning på Scenstudion Gerlesborg. Lovisa har varit hos oss på researchresidence flera gånger och undersökt möjligheten att få ihop sina kunskaper och erfarenheter inom dans och kampkonst för att skapa ett eget uttryck. Efter idogt arbete har hon nu komponerat en föreställning utifrån sin intention. Jag som såg föreställningen på Atalante förra hösten är klart imponerad och berörd.

Varmt välkomna!

Gunilla
för
SCENKONST
GERLESBORG