Smakprov från scenkonstresidens med “Tiny Festival Producers”

Varmt välkomna till Scenstudion den 8 augusti kl 19!

Vi har göteborgsbesök 5-9 augusti – närmare bestämt “Tiny Festival Producers” som drivs av Annikki Wahlöö, Benedikte Esperi & Cia Runesson. De är här på residens och ska arbeta med sina iscensättningar som ska gå av stapeln under GIBCA Extended (GIBCA= Gothenburg International Biennial of Contemporary Art)

På torsdag kväll visar de lite smakprov ur sitt arbete och då är ni välkomna att komma och titta. Här nedan kan ni se hur de själva beskriver sitt arbete. Visningen kostar ingenting.

In-Tent-Interventions är iscensättningar av offentliga och urbana platser i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Platser iscensätts med performativa platsspecifika aktioner i form av nomadiska salonger. Med ’one-to-one’ performance närmar vi oss platsernas unika förutsättningar med vår konstnärliga praktik och metod där performativa konstformer lyfter vardagliga situationer till fiktion och tvärtom. I salongerna/tälten erbjuds besökaren att vara aktiva. Intra-aktioner, installationer, samtal och det ännu ej utforskade utgör innehåll. Formatet tar avstamp i begreppet Heterotopia som utarbetats av filosofen Foucault för att beskriva vissa kulturella, institutionella och diskursiva utrymmen som på något sätt är andra: störande, intensiva och oförenlig. Vi har tillfört tält, campingplatser, flyktingförläggningar och allemansrätten till listan.

 

from to
Scheduled Research residens